Soms ontdek je pareltjes op hele bijzondere plekken. Zo is het gegaan met Stanislav Jusufovic! Tijdens onze zoektocht naar nieuwe locaties, kwamen we terecht bij de huiskamer van het mooie wooninitiatief Iets Terugdoen, wat toen nog was gelegen aan de Ooststraat in Oud-Beijerland. We raakten in gesprek met de lieve mensen die daar werken en tara … blijkt daar een begenadigd accordeonist werkzaam te zijn. Niemand minder dan Stanislav Jusufovic.

Inmiddels is Iets Terugdoen verhuisd naar Maasdam, maar wij zijn heel trots dat Stanislav komt optreden tijdens ons bescheiden huiskamerfestival!

Stanislav Jusufovic is geboren in Surdulica een klein dorp in het zuidoosten van Servië. Op zijn 11e begon hij met accordeonles bij docent Jasko Ramic. Na een vierjarige MBO opleiding, verhuisde hij in december 2004 naar Nederland om te studeren aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij hoofdvakdocent Ronald van Overbruggen. Daar behaalde hij zowel zijn Bachelor als zijn Master of Music diploma. Daarna is hij zijn studie gaan vervolgen bij Professor Mie Miki aan de Hochschule in Duisburg.
Stanislav Jusufovic heeft tot nu toe diverse prijzen gewonnen met als hoogtepunten de Eerste Prijs van De Coupe Mondiale 2007 in Washington, en in 2011 De Publieksprijs van het Grachtenfestival conservatoria concours in Amsterdam.
(tekst is overgenomen van De Cacaofabriek)

Lees meer op de Facebookpagina!